Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwum][Pytanie/Pomoc] Sygnatura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jakoś nie bardzo mam co robić i postanowiłem się zacząć uczyć o grafice itp.

Jeszcze nie czytałem żadnych tutów, ale od czego radzicie zaczynać .?

Chciałbym pracować na PS CS3 ponieważ wykupiłem na niego licencje.

Może pokaże wam moją wypocinę , robiona bez tuta ani niczego :PP pierwsza moja grafika.

sygnakopiaz.png

Prosiłbym o podanie tutów dla początkujących . :D

Będę wdzięczny

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

To powinno iść do galerii a nie tutaj.

proszę modka o przeniesienie.

@Topic

Musisz poczytać kilka tutków bo bez nich to jak iść po ciemku z okularami przeciwsłonecznymi.

Nowicjusza wydaję się ,że grafika dotycząca sygnatur to tło+ render (postać) + napis.

A jest całkowicie inaczej.

Po pierwsze poczytaj co to wtapianie rendera-jest to bardzo ważne ponieważ bez tego często na pracach wygląda jak by render miał wyskoczyć z sygny (odstaje).

U Ciebie właśnie to jest, na dodatek użyłeś efektu blasku co tylko umocniło te "wyskakiwanie",że się tak wyrażę.

Po drugie napisy- poczytaj o Typografii. Na MPC forum w poradnikach jest ładny tutek napisany przez duds o tym.

Napis musi być wtopiony czyli nie powinien za bardzo rzucać się w oczy. Praca ma przyciągać wzrok całokształtem , nie napisem.

O świetle i głębi nie będę tutaj Ci wspominać bo i tak wydadzą Ci się te pojęcia abstrakcyjne.

Dlatego zapraszam do czytania tutków do Photoshopa i zalecam dużo, dużo ćwiczeń.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@Wredna , wielkie dzięki na pewno twoje uwagi są jak dla mnie cenne. Postaram się trochę poczytać :)

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...